God,

Met de jaarwisseling kijken we altijd even naar de tv. Na de twaalf slagen flitst het vuurwerk het nieuwe jaar in als evenveel kleurige vonken van hoop. De scheepshoorns in de havens en de knallen verwoorden de zegenwensen, denk ik dan.

God,

Zo kort na carnaval zou ik U eigenlijk iets vrolijks moeten kunnen schrijven, maar ik ben helemaal niet vrolijk. Ik weet niet of ik het U echt precies kan uitleggen. Voor alles wat je denkt, voelt en ervaart zijn er niet altijd woorden.

God,

De afgelopen week was ik een dagje alleen op stap gegaan naar een oude vriendin in de Randstad. Ik kwam in de loop van de dag thuis, op een tijdstip dat Sebastiaan mij niet verwachtte.

God,

Dit jaar worden we wel duidelijk gedrukt op de overgang van de jaargetijden, heb ik zo het gevoel. Een lange, koude winter, dan haast van de ene dag op de andere ervaar je de lente.

God,

Al een aantal maanden ben ik in het bezit gesteld van een eigen inkomen. Toen ik de magische grens van - 65 + overschreed moest mijn goede Sebastiaan de helft van onze AOW aan mij afstaan, zowaar op een eigen rekening bij de bank.

God,

Als deze brief u bereikt is het derde seizoen van het jaar 1987 bijna om. Hoewel ik buiten in de tuin zit te schrijven kan ik het woord zomer, nauwelijks uit mijn pen wringen. Wat hebt u ons toch slecht bedeeld, dit jaar.

God,

Met de regelmaat van de klok worden wij, de beminde gelovigen, opgeroepen van alles en nog wat te vieren en te gedenken. Welke items het in 1985 en 1986 waren ben ik al weer vergeten.

God,

Eind oktober, een prachtige zonnige zondag. Sebastiaan en ik zijn naar buiten getrokken om te genieten van een fijne herfstwandeling.

God,

Op de klassieke radiozenders van Nederland en Belgiƫ kun je de laatste tijd heel mooie uitvoeringen beluisteren van de vaste gezangen van de H. Mis.