God,

Als er een kind is geboren en alles is prima in orde, dan is bij het aanschouwen van de nieuwe wereldburger het kraambezoek doorgaans maar al te bereid, het mooiste kind van de wereld sprekende gelijkenis toe te schrijven met zijn vader of moeder.

God,

Het rommelt en rumoert in de Tilburgse dreven. Uiteraard doet het dat vaker en op velerlei terrein, maar wat nu voor de deur staat is heel uniek.

God,

Het is al weer even geleden dat Bastiaan en ik naar de Vredeskerk zijn gegaan, om een diakenwijding bij te wonen. Een uniek gebeuren in deze tijd.

God,

De zomer is weer begonnen en dan breekt er een periode aan, die komkommertijd wordt genoemd. Vanwaar deze naam? Is het omdat in juli-augustus die vruchten rijp waren, of is het omdat deze zo waterig zijn en zo smakeloos als je er geen zuur en kruiden aan toevoegt?

God,

De zomerzon van 1982 heeft mijn kapsel danig in het ongerede gebracht. Ik heb er een verschrikkelijke hekel aan om naar de kapper te gaan, maar nu kon het echt geen uitstel meer lijden.

God,

Er wordt wat afgejubileerd in onze samenleving. Wat heb ik het er dezer dagen druk mee gehad. Bij Sebastiaan op de zaak een trouwe dienst van veertig jaar; een half mensenleven in één functie, het is me wat.

God,

Ik zit met een enorm probleem en ik zou willen dat ik er een oplossing voor kon vinden. U weet toch, Heer, dat ik graag de aan Uw wetten gehoorzame dochter wil wezen.

God,

Ik heb juist het novembernummer van het Informatieblad van het dekenaat Tilburg gelezen. Nogal zwart allemaal, de dood als centraal thema. Wel begrijpelijk in november met z'n gedenkdagen van Allerheiligen en Allerzielen.